.

Οκτωβρίου 23, 2011

Hate Diaries : 2 The Famous Facebookers

ΕΙΣΑΙ ΓΚΕΥ!
 Αγαπητό μου ημερολόγιο μίσους,
Σήμερα μισώ τα facebookfamous wannabe models aka σάπιες απομιμήσεις ενός παιδιού από το εξωτερικό που είναι προσεχτικά επιλεγμένο ώστε να μην το ξέρουν πολλοί στην Ελλάδα. Παρόλα ταύτα αν γνωρίζεις τα στοιχειώδη σχετικά τόσο με την μόδα αλλά και με την αισθητική εν γένει αντιλαμβάνεσαι ότι αυτό το παιδί ή πάσχει από νοητική καθυστέρηση με αυτές τις φάτσες και τις πόζες που παίρνει ή το έχει δει κάπου και δεν καταλαβαίνει τι κάνει. Ποντάρω στο δεύτερο.

Για να ξεκαθαρίσω δυο πράγματα. Εγώ δεν έχω θέμα ούτε με την διαφορετικότητα και είμαι αρκετά πορωμένη με την μόδα, το στυλ και τα λοιπά. Για αυτό και έχω μπει στην διαδικασία να σκεφτώ τι είναι για μένα το στυλ. Και έχω καταλήξει στο ότι αν φοράς τα πάντα πάνω σου, ό,τι είναι της μόδας και ψαγμένο, βάφεσαι όπως προστάζει η μόδα, μυρίζεις όπως προστάζει η μόδα, ξυρίζεις τα πόδια σου όπως προστάζει η μόδα, έχεις δυο αποτελέσματα: αφενός δείχνει ότι δεν έχεις βούληση και απλά ντύνεσαι όπως ντύνεσαι για ενταχθείς στη συνομοταξία των σταιλαδων και αφ ετέρου εσύ μπορεί να ξέρεις δυο πράγματα αλλά αυτήν σου την γνώση δεν την εκτιμούν μονό αυτοί που αξίζει να την εκτιμήσουν, δηλαδή άλλοι γνωστές, αλλά και η Μαρία από την Ψωροκώσταινα καταλαβαίνει ότι για να τα φοράς αυτά κάτι παραπάνω θα ξέρεις οπότε σου λέει "Μωροί αυτή ξέρει τι είναι τση μόδας".
Ενώ από την άλλη άμα βάλεις στο ντύσιμο σου ιδιαίτερες λεπτομέρειες, μπεις στην διαδικασία να κάνεις συνδυασμούς, να κάνεις μια πρόταση, τότε ναι θα σε παραδεχτώ και εγώ και όλοι όσοι ξέρουν τι θα πει να ξέρεις από μόδα.


Στο πολυαγαπημένο μας όμως social network ούτε γνώστες έχουμε που να το παίζουν μοντέλα, ούτε κοινό που να απαρτίζεται από γνώστες. Σε γενικές γραμμές και εκτός από μερικές εξαιρέσεις πρόκειται για ψωνάκια που γλιτσιάζουν στους πάντες, μαζεύουν Likes και μετά το παίζουν ντίβες. Και από την άλλη έχουμε παιδάκια που αναζητούν με πάθος την Ελληνίδα tavi, blonde salad, cherry blossom girl, Ebba Zingmark και τα λοιπά. Και εκτός από αυτό, επίσης σε γενικές γραμμές, τα fashion icons μας είναι και ασχημομούρικα και κακόγουστα. Και πάλι όμως το ελληνικό μυαλό με απογοητεύει και αντί να τους λιντσάρει μπας και κατεβούν από το καλάμι και να συνειδητοποιήσουν που βρίσκονται και τι κάνουν τους αφήνει σχόλια του τύπου " ΠΟΣΟ ΘΕΑ ΠΙΑ??? ΚΑΛΑ ΜΙΛΑΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΠΕΛΟ ΜΕ ΤΑ ΦΤΕΡΑ ΤΑ ΣΠΑΕΙ. ΠΟΛΥ COCO ROCHA" ή "ρε είσαι πανέμορφη ειλικρινά θα έδινα τα πάντα για να έχω το πρόσωπο σου".
 Δώσε τα πάντα σε μένα και πήγαινε βούτα από κάνα γκρεμό ζώο!

Πέρα από αυτά έχουμε και το κλασικό caption από ψαγμένο τραγούδι , ότι τύπου κάνανε την φωτογράφηση με Inspiration από τον στίχο, ή quote της Coco Chanel ή του Karl Lagerfeld και αλλά παρεμφερή. Και τέλος έχουν και το λεξιλόγιο όπως το "seriously τωρα" και άλλες μαλακίες που μπλέκουν τα ελληνικά με τα αγγλικά που τους έχουν γίνει τώρα δεύτερη φύση επειδή σπουδάζουν στην Αγγλία στιλιστική.

 ΠΑΡΑΤΑΜΕ!ΟΧΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΘΕΑ! ΕΙΝΑΙ ΤΡΟΜΑΧΤΙΚΗ.